1 Aralık 2018 Cumartesi

Acı biber salatası

Acı biber salatası

acı biber salatası dokuzuncubulut
Geçen sene balkonumda pembe domates yetiştirmeye çalışıp, başarılı olamamıştım. Çiçeklenme aşamasına kadar mükemmel gelişen pembelerim, çiçeklenip dökülüyordu. Çicekleri bir türlü meyveye dönüşemedi. Ama onların yanında yetiştirdiğim kiraz domateslerim ve acı biberlerimneredeyse aralık sonuna kadar meyve verdi. Fesleğen ve nanelerden kurutup bütün kış boyunca kullanacağım kadar ürün aldım. Bu tecrübe sonucu da, bu sene balkonda pembe domates yetiştirmekten vazgeçip, kiraz domates ve birkaç değişik acı biber ve baharat çeşitleri ektim. Hiçbiri de beni utandırmadı bol bol meyve verdi. Acı biberi çok sevdiğim için, özellikle bol çeşitte ve çokça diktim. Meyveleri olgunlaşınca da hemen kendime hepsinden karışık birkaç adet biber toplayıp salatasını yaptım. Hazırladıktan birkaç saat sonra sirkede beklemiş çıtır biberlerin tadı ve görüntüsü bir başka oluyor. Siz de benim gibi acı bibersiz yemek yemeyenlerdenseniz, acı biber salatasını hemen deneyin derim. Şimdi tam mevsimi, pazarlarda , marketlerde çeşit çeşit, renk renk acı biber bulmak mümkün. Bir de çeşitli renk ve boylarda biberlerden hazırlarsanız tabaktaki görüntüsü bile iştahınızı açmaya yeterli. Bütün yemeklerin yanında salata ya da turşu gibi ikram edilebilir. Bu defa salata ve lor peynirini aynı gün yapınca bir de, taze biber salatalı lorhazırladım ki; ister kahvaltıda, ister çay saatinde, ister meze gibi ya da benim gibi sabah, öğle, akşam... Her öğünde afiyetle tadını çıkarın...
Acı biber salatası tarifi 
Malzemeler:
  • Yeteri kadar bulabildiğiniz çeşitte ve renkte acı biber
  • yeteri kadar elma sirkesi ve nar sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1 adet defne yaprağı, yeteri kadar tuz
acı biber salatası dokuzuncubulut

Hazırlanışı:
  • Biberleri yıkayın ve incecik doğrayın. Çok küçük biberleri doğramadan, saplarıyla ilave edin.
  • Bir kavanoza tuz (taze yenileceği için fazla tuza gerek yok), kişniş ve (yarı yarıya oranda) su ve sirkeyi koyun, tuz eriyene kadar çalkalayın.
  • Servis edeceğiniz kaseye biberleri ve sirkeli karışımı koyun, tatların birbirine karışması için birkaç saat dinlendirin.
  • Çıtırlığı kaybolmadan sirkenin tadını alacak acı biber salatanız yenmeğe hazır. Her türlü et, tavuk ızgaranın yanında, salataların üzerinde servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder