Acı biberli bal
Balın bu yoğun ve acı tadını bir kere denedikten sonra inanın çok seveceksiniz. Denemeden bal veacı biberin birbirine bu kadar yakışacağını tahmin etmek gerçekten zor. Üstelik bolca şeker kullanarak yapılan acı biber reçeline de sağlıklı bir seçenek. Saatlerce reçel kaynatmaya uğraşmak yerine sadece 5 dakikada hem de çok sağlıklı olarak hazırlayacaksınız. Balı kahvaltıların dışında da kullanmak için de güzel bir yöntem. Mesela kızarmış peynirle çok yakışıyor. Ben vanilyalı dondurma yerken de üzerine bir parça eklerim. Özellikle de salata soslarında ve et yemeklerinin sosunda, marinesinde ve yanında harika oluyor. Siz şimdi acı biberli balı hazırlayın, ben de onunla yapabileceğiniz tarifleri hazırlayıp paylaşayım en kısa zamanda. Şimdiden afiyet olsun.
Acı biberli bal tarifi
Malzemeler:
- 1 cup balparmak çam balı
- 4 adet kurutulmuş acı kırmızı biber
- 1/4 çay kaşığı deniz tuzu
Hazırlanışı:
- Biberleri saplarını ayırdıktan sonra el blenderı ile biraz dişe gelir parçalar halinde çekin.
- Sos tavasına balı, parçaladığınız biberleri ve tuzu ekleyin. Çok kısık ateşte balı ısıtın. Bu kısım çok önemli bal asla kaynamayacak, sadece lezzetlerin birbirine karışması için ısıtılacak. Bal ısınınca karıştırın ve ateşten alın.
- Hazır olan acı biberli balı temiz bir cam kavanoza boşaltın, soğuduktan sonra kapağını kapatın ve kullamak için saklayın.
- Çok acı olmasın ya da içinde parçacıklar kalmasın derseniz bir süzgeçten süzerek kavanoza aktarın. Ben, görüntü olarakta lezzet olarakta taneli ve çekirdekleriyle birlikte kalmasını tercih ediyorum. Çam balı kullanmıyorsanız çiçek balı ile de deneyebilirsiniz. Hazırlaması çok kolay, az miktarda hazırlayıp taze taze tüketmenizi tavsiye derim.
- Küçük kavanozlar içinde hazırlayıp arkadaşlarınıza da hediye edin. İnanın çok mutlu olacaklardır. Şubat 2017
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder