Acı kırmızı biberli tuz tarifi
Izgara ya da fırında pişecek her türlü eti soslamak ya da kızarmış patateslerinizi tatlandırmak, pane ununuzu çeşnilendirmek için lezzetli bir karışım. Kırmızı biberli tuzda, aynı vanilyalı şeker gibi, çok pratik bir karışım. Kırmızı biberin acısını içine çeken tuz, etleri onunla ovduğunuz da, ayrı bir lezzet katıyor.
Acı kırmızı biberli tuz tarifi
Beş adet taze acı kırmızı biberi (kuru biberde olur), robotta parçalayın içine iki su bardağı deniz tuzu ya da turşuluk tuz ekleyin, robotta hepsini iyice karıştırın. Eğer taze biberle hazırlarsanız, robottan aldıktan sonra, kağıt havlu üzerine çıkarın ve bir gün kurumaya bırakın. Ertesi gün kuruyan lezzetli kırmızı biberli tuzu, kavanoza koyun ve kiler dolabına kaldırın. Kullandıktan sonra ellerinizi bol su ile yıkamadan yüzünüze sürmeyin. Eylül 2009
Bu tarif Lezzet Dergisi
Eylül (2012) sayısında yayınlanmıştır.
Eylül (2012) sayısında yayınlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder