FERMENTE SEBZE SUYU (7 litrelik kavanoz için) Şalgam suyunun peyniraltı suyu ile yapılıışı diyebiliriz.
1 kg mor havuç (mor havuç ve şalgam yoksa; ½ kg havuç, ½ kg. Kırmızı pancar)
1-2 tane kırmızı pancar
1 tane şalgam
1 baş sarımsak
2 yemek kaşığı doğal tuz
1-5 su bardağı peyniraltı suyu
1-2 kapsül probiyotik
Malzemeleri yıkayıp, kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayarak kavanozun dbine yerleştirin. Sarımsakları da ikiye üçe bölerek ilave edin. 1-2 yemek kaşığı tuz atınız. Kavanozu üstte 3-4 parmak boşluk kalacak şekilde suyla doldurunuz. Karanlık bir yerde oda ısısında 5-7 gün bekletiniz.
Üstünde beyaz bir tabaka olmuşsa dikkatle alınız ve süzerek cam şişelere koyup, buz dolabına alınız. Yemeklerin yanına küçük bir bardak kadar soğuk içecek olarak değerlendirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder