Kırmızı biberli zeytinyağı yapımı
Kırmızı biberli zeytinyağı tarifi
Yemeklerde en çok kullanılan arnavut biberlerini saklamanın bir yolu da yağ içinde bekletmektir.Kırmızı biberleri bir kavanoza koyun üzerini örtecek kadar zeytinyağı ekleyin. Eğer yağa biraz acılık geçsin isterseniz, bir kaç kırmızı biberi kırıp çekirdeklerini kavanoza atın. Böylece biberler taze görüntülerini kaybetmeden kış boyunca kullanıma hazır olarak saklanırlar. Yağını da salatalarda, pizzalarda kullanabilirsiniz.
Başka bir yöntemde; salata ya da soslarda kullanmak için birkaç tane kırmızı biberi robotta, zeytinyağı ile iyice karıştırın. Biberler iyice ezilip yağın içine nüfus edecektir. Bu karışım çeşitli soslara, kıtır pizzalara, ve zeytinlere ayrı bir lezzet katar. Eylül 2009
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder