1 Aralık 2018 Cumartesi

ACI BİBER TURŞUSU

Acı biber turşusu: Eğer biraz fazla hazırlayayım, elimin altında hazır dursun diyorsanız, o zaman taze olarak yiyeceğiniz kadarını ayırın geri kalanını aşağıdaki tarife göre hazırlayın.
  • Doğradığınız biberleri steril edilmiş bir kavanoza koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı kişniş tohumu aralarına 2 adet defne yaprağı ve ince kıyılmış 3-4 diş sarmısak ekleyin. Bir sos kasesinde sirke ve suyu içindeki tuz eriyene kadar düşük ısıda ılıtın. Biberlerin üstünü kapatana kadar kavanozu doldurun (turşu suyu miktarını kolayca ayarlamak, fazla yapıp dökmemek için burayı okuyun). En üste varsa kereviz yapraklarını yoksa maydanoz yapraklarını hava almayacak şekilde yerleştirin. Kapağını kapatın bir hafta sonra turşunuzu afiyetle tüketebilirsiniz.
Dikkat edelim!
  • Çok fazla acı sevmiyorsanız, tatlı biberlerle karıştırabilirsiniz.
  • Eğer çok fazla acı olmasını istemiyorsanız çekirdeklerini ayırın. Çekirdekler güzel bir görünüm sağlıyor.
  • Taze yenileceği zaman nar sirkesi hafif tatlımsı tadı ve aromasıyla çok yakışıyor. Yoksa evinizde hangi sirke varsa onunla hazırlayın.
  • Taze olarak tüketileceği zaman eğer sarmısak kokusu rahatsız etmezse, tam servis sırasında bir diş sarmısağı incecik doğrayıp ekleyin. Ama turşu olarak hazırlıyorsanız sarmısak kesinlikle eklenmeli. Ağustos 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder