1 Aralık 2018 Cumartesi

Su kefirli zencefilli limonata

Su kefirli zencefilli limonata

Yapabileceğiniz en sağlıklı, en lezzetli  ve şekersiz limonata. İkinci fermantasyon yapılmış su kefiri ile kolayca yapabilirsiniz. Su kefirinin bütün yapım aşamalarını anlattığım birinci fermantasyonundan sonra sıra ikinci fermantasyonda. İkinci  fermantasyon hiç tartışmasız su kefirinin en keyifli ve lezzetli aşaması. Bu aşamada harika lezzetler yakalamak mümkün. Özellikle evin küçük hanımları, beyleri için. İnanın bir daha dışarıdan asla gazoz ya da benzeri içecekler almayacaksınız. Üstelik çocuklarınızı bu lezzete alıştırırsanız zaten bir daha hazır içecek içmek istemezler. İlk olarak en kolay ve en aşina olduğumuz lezzet olan su kefirli limonata ile başlamak istedim tariflere. Sırada hayal gücünüzü zorlayacak nefis karışımlar var, takip etmeyi bırakmayın lütfen. Şimdiden kolay gelsin.

Su kefiri ikinci fermantasyon aşaması
Su kefirli zencefilli limonata tarifi
Malzemeler:
  • 500 gr su kefiri
  • 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
  • 1 limonun suyu (taze sıkılmış)
  • 2 dilim taze zencefil

Hazırlanışı:
  • Buradaki tarife göre hazırladığınız su kefirini kavanoz ya da şişeye koyun. İçine zencefil,limon suyu ve limon kabuklarını ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın. Doğrudan güneş almayan seri bir yerde ya da buzdolabında 24-36 saat bekletin.
  • Bu süre içinde 2. fermantasyon yapılan su kefiri, limon suyunun, kabuğunun, zencefilin lezzetini ve rengini alacaktır. Açtığınızda, kilitli kavanoz ya da şişe kapağından dolayı karbondioksit birikip aynı soda gibi ses çıkarıp hafifçe köpürecektir.
  • Hazır olan zencefilli su kefirini buzdolabında saklayın ve 3-4 gün içinde tüketin.
  • Dilerseniz servis sırasıda içine nar taneleri ve nane yaprakları ekleyebilirsiniz.
  • 2. fermantasyonu hazırlarken tadına bakın eğer sizin için ya da çocuğunuz için şekersiz geliyorsa meyvelerle birlikte bir tatlı kaşığı toz şeker ilave edebilirsiniz. Ayrıca kullandığınız şeker içindeki karbondioksitlenmeyi arttıracağı için kefir daha kabarcıklı olacaktır. Şeker kullanmak istemezseniz, servis ederken dilediğiniz miktarda bal ekleyebilirsiniz.
  • Şeker ve şekerli tatları sevenler, alışık olanlar için şeker ve bal kullarak tatlandırma yöntemini yazdım. Ama kişisel fikrimi söylemem gerekirse bence her ikisini de kullanmadan tüketmek çok daha sağlıklı. Biz o şekilde tüketiyoruz. Çocuklarınızı daha ilk ek gıda ile tanıştırdığınızdan itibaren şeker ve şeker eklenmiş gıdalardan uzak tutarsanız, çocuklarınız tadını bilmedikleri birşeyi zaten istemeyecektir.  Şubat 2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder