1 Aralık 2018 Cumartesi

EV YAPIMI VANİLYALI TOZ ŞEKER

Ev yapımı vanilyalı toz şeker

vanilyalı toz şeker dokuzuncubulut
Bundan birkaç yıl kadar önce Şef Jamie Oliver'ın bir programında seyrettiğimden beri mutfağımda hep elimin altındadır vanilyalı toz şekeri. Ne zaman içinde vanilya kullanılacak kek, kurabiye gibi bir tarif yapsam hemen bu vanilyalı şeker karışımını kullanırım. Mutfakta birşeyler pişirirken bu tür hazırlıklar işimi çok kolaylaştırmakta. Bu sayede "Evde vanilya var mı, varsa bayatlamış mıdır?" gibi telaşeye kapılmam. Siz de hayatınızı kolaylaştırın, sevdiklerinize birşeyler hazırlarken ufak püf noktalarıyla mutfağın tadını çıkarın...

Ev yapımı vanilyalı toz şeker tarifi
Malzemeler:
Bunun için üç kilogram toz şeker ve üç adet vanilya çubuğuna ihtiyacınız var. Vanilya çubukların 10 santimden büyük, hafif yumuşak ve açılmamış paketlerde olmasına dikkat edin. Sonrasında yapılacaklar çok kolay.

Hazırlanışı:
  • Mutfak robotuna yarım kilo kadar toz şekeri koyun. Vanilya çubuklarını uzunlamasına ortadan ikiye ayırın ve içindeki tanecikleri bir bıçak ucu ile sıyırıp toz şekere ekleyin. Kabuklarını ise küçük parçalara ayırıp içine atın. Kalan şekeri azar azar ilave ederek vanilyaların kum gibi parçalanıp, şekere karışmasını sağlayın.
  • Vanilya ve şekeri iyice karıştırdıktan sonra ince delikli bir elekten geçirip kalan kalın parçaları ayırıp, şekerle birlikte robotta tekrar çekin. Bu kadar basit işte. Vanilyalı şekeriniz artık kullanılmaya hazır hale gelmiştir. 
  • Hazırladığınız vanilyalı toz şeker, cam kavanozlarda uzun süre saklanabileceği gibi, yemek yapmayı seven arkadaşlarınıza götürmek için de iyi bir hediye olacaktır.

Vanilya özütü yapımı: Vanilya özütünü de aynı tarçın özütü/esansı hazırlar gibi hazırlamak mümkün. Küçük bir şişe ya da kavanoz içine ortadan ikiye böldüğünüz 3 adet vanilya çubuğunu koyun üzerine votka ekleyin. Buzdolabına kaldırın. Arada sırada kavanozu çalkalayın. Vanilya özütünüz 3-4 ay sonra kullanıma hazır olacaktır.   Haziran 2009

vanilyalı şeker dokuzuncubulut
Bu tarifim Lezzet Dergisi'nde (Ekim 2012) yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder