FERMENTE SEBZE KARIŞIMI
Bir tane mor lahana,
10 -12 tane havuç
6 tane orta büyüklükte kırmızı pancar
Bir kafa sarımsak
1 bağ maydanoz veya dereotu veya taze nane (Hepsi birlikte de olabilir)
1.5 yemek kaşığı doğal deniz veya kaya tuzu
1 su bardağı kefirden ve yoğurtan süzülmüş peyniraltı suyu (Karışık olsun ki, probiyotik çeşiti de fazla olsun)
2-3 kapsül probiyotik (içindeki toz probiyotik)
Bütün malzemeleri mutfak robotundan geçirin (Büyük parçalar halinde olursa, dişleri sızlatıyor ve çiğnemesi zor oluyor) ve kocaman bir tencereye dökün. İçine peyniraltı suyunu, tuzu ve probiyotikleri dökün ve tahta servis kaşığıyla iyice karıştırın. Elinize eldiven geçirip iyice karıştırın ve sulansın.
Sonra bu karışımı birer litrelik cam kavanozlara üstte 3-4 cm boşluk kalacak şekilde doldurun. Karışımı iyice sıkıştırın ve karışım kendi suyunun altında kalmalı. Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında 5 gün kadar kalmalı. Sonra buzdolabına alabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder